Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Το συναίσθημα της απελπισίας και η Κατάθλιψη

 


 

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε βιώσει το συναίσθημα ότι είμαστε οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο χωρίς κανένας να νοιάζεται για εμάς προσωπικά. Αυτό το συναίσθημα είναι τόσο ισχυρό που σε κάνει να βλέπει το τέλος της ζωής σου ως τη μοναδική λύση.

Η βάση της συγκεκριμένης σκέψης προέρχεται από την αδυναμία του ανθρώπου να συνδεθεί με τον προσωπικό του πυρήνα: το πνεύμα του. Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί αλλά ένα νησί μπορεί να γίνει άνθρωπος και ένα νησί μπορεί να επιβιώσει με άλλους ανθρώπους. Όσο αποκόπτεται ο άνθρωπος από το φυσικό του περιβάλλον και την επαφή του με τα οργανικά μέλη (πυρηνική οικογένεια) τόσο θα πέφτει θύμα αυτής της πλάνης και θα έχει σαν μοναδικό σκοπό να αφαιρέσει την ζωή του.

Η λύση όμως είναι μπροστά στα μάτια του ανθρώπου.

Η Οικογένεια του είναι ο μοχλός σωτηρίας του και πίσω από αυτή βρίσκεται η πραγματική δύναμη του ανθρώπου: το πνεύμα του. Η κατάθλιψη είναι αυτή που τον εμποδίζει να δει την πραγματικότητα. 

Συνήθως, ο πολύς κόσμος απευθύνεται σε ειδικούς επαγγελματίες οι οποίοι είτε χρησιμοποιούν απαρχαιωμένες αντιλήψεις είτε θα απαιτούν χρονοβόρες και υπέρογκες -χρηματικά- λύσεις. Υπάρχει όμως και ο μέσος δρόμος που είναι αυτός της Αφύπνισης.

Αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός και δωρέαν για όλους τους ενδιαφερόμενους. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο βήματα: α)της επίγνωσης β)της επικοινωνίας με ένα εξειδικευμένο καθοδηγητή. 

Είμαι στη διάθεση σας, καθαρά εθελοντικά και χωρίς απαιτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάγκη για Απελευθέρωση στα χρόνια της Πανδημίας

      Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σαν ανθρώπινο σύνολο, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα ένα...