Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αρχές της Αφύπνισης

"Βασική αρχή της Αφύπνισης είναι η Οικογένεια. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δεν μπορεί πετύχει τίποτα. Ποτέ και για πάντα" 

 


 

Η Οικογένεια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της Αφύπνισης. Χωρίς αυτή ο άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει στο Ανώτατο επίπεδο. Μπορεί να προσπαθήσει ατομικά να ξεφύγει από τις διαρκείς πλάνες του Φυσικού και Διεφθαρμένου κόσμου αλλά μέχρι ένα σημείο. 

Από μόνος του δεν θα πετύχει τίποτα.

Τι είναι η Οικογένεια;

Η οικογένεια είναι ο πυρήνας των ανθρώπων που τους συνδέει η γενετική συγγένεια αλλά και ο θρησκευτικός ιστός. Απαιτείται να μην είναι μόνο συγγενείς εξ αίματος αλλά και πιστοί στην ίδια θρησκεία, στα ίδια πιστεύω και στις ίδιες πρακτικές.

Ο άνθρωπος χρειάζεται να είναι ένα μέρος αυτού του συνόλου. Το ίδιο το σύνολο έχει την ανάγκη του ενός ατόμου. Αν ένα μέρος του συνόλου δεν λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα μέλη τότε καταρρέει το σύνολο και ο άνθρωπος παραμένει στο επίπεδο της λήθης.

Γι' αυτό υπάρχει η οικογένεια: για να του θυμίζει τον δρόμο του φωτός και με την σωστή καθοδήγηση να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς του που τον κρατούν ξεχασμένο και ανήμπορο στον πλανήτη Γη. 

------------------------------------------

Από αυτές τις αρχές και, αντίθετα με άλλες προσπάθειες βελτίωσης, οι οποίες πρόσφεραν μόνο κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους θα έπρεπε να ζουν οι άνθρωποι, η Αφύπνιση προσφέρει πραγματικά εργαλεία για να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή ζωή. Έτσι, δεν βασίζεται σε ένα σύστημα αντιλήψεων ή πίστης.

Η έμφαση δίνεται ξεκάθαρα σε μια ακριβή εφαρμογή των αρχών της, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε. Και αυτή η έμφαση δίνεται μόνο μέσα απο την Οικογένεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάγκη για Απελευθέρωση στα χρόνια της Πανδημίας

      Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σαν ανθρώπινο σύνολο, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα ένα...