Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είναι η αφύπνιση;




Οι άνθρωποι είναι αθάνατα όντα. Υπήρξαν στην Γη δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Η Δημιουργία της Γης ήταν αυτή που τους έφερε στον πλανήτη. Στην αρχή κατοικούσαν ως πνευματικά όντα χωρίς φυσική υπόσταση. Η δημιουργία των ωκεανών τους έφερε πιο κοντά στην κατασκευή της φύσης. Των μορίων των εποχών: του DNA. 

«Έχω επιτρέψει τη δημιουργία τεσσάρων ουσιών, τεσσάρων εποχών και τεσσάρων κατευθύνσεων, γιατί είναι απαραίτητα πράγματα για τα όντα».

Μαύρο βιβλίο, 4ο κεφάλαιο, ο Αλ-Τζιλβάχ. 

  Από αυτό το μόριο ξεκίνησε η ανθρωπότητα και από αυτό γεννήθηκε εκατομμύρια χρόνια μετά ο άνθρωπος. Όσο περνούσαν οι χιλιετίες και οι αιώνες, ο άνθρωπος έχασε αυτή την ανάμνηση της θεϊκής του υπόστασης και έγινε ο σημερινός άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από τα πλούτη και τα υλικά αγαθά. Οι άνθρωποι ξέχασαν ποιοι είναι πραγματικά: θεοί επί της Γης.


 

Όλες οι μεγάλες θρησκείες έτρεφαν την ελπίδα της πνευματικής ελευθερίας – μια κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος είναι ελεύθερος από τους υλικούς περιορισμούς και τη δυστυχία. Ωστόσο, ανέκαθεν υπήρχε το ερώτημα, πώς φθάνει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, ιδιαίτερα όταν ζει μέσα σε μια ξέφρενη και ασφυκτική κοινωνία;

Η απάντηση είναι η Αφύπνιση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάγκη για Απελευθέρωση στα χρόνια της Πανδημίας

      Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σαν ανθρώπινο σύνολο, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα ένα...